Tizenöt éves Az ördög Pradát visel - Anne Hathaway még ezt is hajlandó volt megtenni a szerepért

 

A színésznő ikonikussá tette a szerepet, amiért sokat kellett lobbiznia.

Rachel McAdamst egyáltalán nem nyűgözte le Az ördög Pradát visel forgatókönyve, hiszen háromszor is visszautasította a számára megálmodott karaktert.


A 2006-os, ma már ikonikusnak számító film 15. évfordulója alkalmából az Entertainment Weekly összecsődítette a főbb szereplőket, akik közül az Andy karakterére legmegfelelőbb színésznőt volt a legnehezebb megtalálnia a kasztingosoknak. A rendező, David Frankel háromszor ajánlotta fel a szerepet Rachelnek, akit nem hozott lázba a sztori, és már biztosan bánja, hogy nemet mondott.

via GIPHY

A folytatás Anne számára kissé kínos, ugyanis a készítőknek csupán a kilencedik lehetőség volt a sorban. A főhősnő szerepére olyan színésznők voltak esélyesek, mint Scarlett Johansson, Natalie Portman, Kate Hudson vagy Kirsten Dunst.

A Fox 2000 elnöke, Elizabeth Gabler így emlékeztetett vissza a kezdetekre:

Emlékszem, ahogy Anne a kanepén ülve magyarázta, hogy miért neki kell eljátszania a szerepet. Jegyzeteket készített a forgatókönyvhöz. Nem adta fel, sokat kampányolt, a producer, Carla Hacken irodájában belerajzolta a zen kertbe, hogy "Engem vegyél fel".

via GIPHY

A Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt és Stanley Tucci főszereplésével készült mozi rendkívüli sikernek örvendett, több mint 124 millió dollárt keresett csak hazájában. Mindemellett, nem kis meglepetésre, a világ többi országában – különösen Európában – is lelkes fogadtatásra talált, további kétszázmillió dollárt hozva a készítőknek. A siker alól nem kivétel Magyarország sem, ahol a film két hétig vezette az országos toplistát.