Chrissy Teigen törölve! Pár hét alatt befellegzett a szupermodellnek

 

A sztáranyuka felemelkedése és bukása megmutatja, mennyit változott 10 év alatt a közösségi média.

Tízéves sztoriról van szó, de ugye mindenki tudja, hogy az internet nem felejt. Chrissy Teigen, topmodell, műsorvezető, egy sor szakácskönyv toplistás szerzője, aki abba a hibába esett, hogy azt hitte, neki mindent szabad. John Legend felesége a 2010-es évek elején a Twitter egyik legviccesebb influencere volt, akinek odaszúrogatós stílusa bejött az akkori “világnak”. És hogy mennyit változott azóta a közösségi média világa? Pont annyit, hogy Chrissy 10 évvel ezelőtti posztja miatt búcsút inthet a karrierjének.


Ahogy arról mi is beszámoltunk pár hete, Chrissy igen csúnya botrányba keveredett korábbi tweetjei miatt. A kétgyermekes anyuka ugyanis bejegyzéseiben a halálát kívánta az akkor 16 éves Courtney Stoddenek.

Courtney Stoddent Amerikában szinte mindenki ismeri, ő volt a gyermekmenyasszony, aki 16 évesen hozzáment az akkor 50 éves, Doug Hutchison színészhez. A kapcsolatukat sokat kritizálták, akkoriban azonban Courtney volt a céltábla, és nem a ma már bántalmazónak számító Hutchinson. A házasság persze válással végződött, és Stoddenből áldozat lett, akin anno világsztárok is örömmel köszörülték a nyelvüket -írja a Vox cikke.

Köztük Chrissy Teigen is, aki tweetjeiben arról „fantáziált”, hogy Courtney örök álomba szenderül. Stodden évekig várt a visszavágóra, ami úgy tűnik, hogy Teigen teljes megsemmisítésével egyenértékű, miután kiderült, hogy Chrissy az akkor még kiskorú celebet privát üzenetekben öngyilkosságra biztatta.

Chrissy saját elmondása szerint, próbálta felvenni Courtney–val a kapcsolatot, azonban mivel mindent a Twitter–oldalára posztolt, úgy érzi, köteles nyilvánosan is bocsánatot kérni.

Szégyenkezem és nagyon kellemetlenül érzem magam a viselkedésem miatt, bár ez semmi ahhoz képest, ahogyan Courtney érezhette magát akkor. Egy bizonytalan, figyelemhiányos troll voltam.

- írta pár hete a modell, aki hiába szánja-bánja bűneit, konyhai termékpalettáját törölték a Macy's kínálatából, a Saturday Night Live-ban is rajta köszörülték a műsorvezetők a nyelvüket, valamint Kris Jennerrel közös takarítószer márkájának kampányából is eltávolították.

Bár Chrissy hetekre eltűnt a közösségi médiából, hétfőn újabb bocsánatkérést eszközölt, melynek egyelőre semmilyen hatása:

Nem a bocsánatotokat kérem, hanem türelmet és toleranciát. Ahogy én is megengedném, úgy arra kérlek titeket, hogy engedjétek meg, hogy én is elkövessem a saját hibáimat, és lehetőséget kapjak az önfejlesztésre és a változásra.

Chrissy tehát továbbra is tabu, és úgymond száműzött. Ez azért furcsa, mert eddig Chrissyt szó szerint mindenki szerette. Ez most bebizonyítja, hogy jelentős kulturális elmozdulás történt, ráadásul pont akkor, amikor Teigen híressé vált.