Thomas Markle: Meghan rosszabbul bánik velem, mint egy baltás gyilkossal

 

Meghan Markle édesapja Lilibet születése óta most először szólalt meg a nyilvánosság előtt. A 76 éves férfi szeretne kibékülni lányával és végre találkozni az unokáival. A megható vallomás mellett azonban nem rejtette véka alá véleményét Oprah Winfrey kapcsán sem.

Meghan Markle édesapja, a 76 éves Thomas Markle az ausztrál 60 perc című televíziós műsorban adott interjút, melyben kemény kritikát fogalmazott meg Oprah Winfrey-vel szemben, ugyanis szerinte a televíziós műsorvezető Meghant és Harryt csak kihasználja, és velük promótálja legújabb tévés műsorait. 

„Úgy gondolom, hogy kihasznált egy nagyon gyenge férfit és rábírta, hogy olyan dolgokat mondjon, amelyeket a televízióban nem szabadna” – mondta Thomas Markle, utalva ezzel a márciusban készült interjúra, melyet a pár Oprah-nak adott. Miután megnézte az interjút, levelet írt a műsorvezetőnek,  szerinte ugyanis ő is megérdemel egy esélyt, hogy saját szemszögéből mesélje el a történteket. 

Meghan Markle és édesapja három éve nem beszélnek egymással, a hercegné ugyanis apját hibáztatja azért, hogy magánéleti dolgai kiszivárogtak a bulvársajtónak. 2018-ban hatalmas port kavart, amikor kiderült, hogy Thomas Markle a paparazzikkal üzletet. Pénzért cserébe lefotózhatták az örömapát, ahogy az esküvőre készül. Thomas Markle azóta rengetegszer bocsánatot kért, és többször beismerte, hogy hatalmas hibát követett el, azonban úgy érzi, lánya is cserben hagyta, amikor a kórházban feküdt infarktusa után. 

A férfi egészségügyi állapota folyamatosan romlik és attól tart, hogy soha nem találkozhat Archie-val és az újszülött Lilibettel.

Lilibet "Lili" Mountbatten-Windsor a hónap elején született Kalifornia déli részén, kevesebb mint öt óra távolságra Thomas mexikói tengerparti otthonától. Június 13-án, vasárnap sugárzott ausztrál 60 perc című televíziós műsorában Thomas elárulta, hogyan értesült unokája születéséről.

„Nem hívtak. A rádióból tudtam meg én is.”

Természetesen fáj, baltás gyilkosok vannak a börtönben, és családjuk még őket is meglátogatja . De én nem vagyok baltás gyilkos. Egy buta hibát követtem el, és ezért büntetnek.

„Nagyon csalódott leszek, ha nem tarthatom a kezeim közt az unokáimat. Július 18-án 77 éves leszek. A Markle-férfiak többsége nem érte meg a 80-at. Lehet, hogy soha nem látom az unokáimat. Nem a szánalmat keresem, ez a valóság. Csak annyit remélek, hogy végül megismerhetem az unokáimat Archie-t és Lilibetet. Nagyon jó nagypapa vagyok.”

Arra a kérdésre, hogy szereti-e a lányát, azt válaszolta „természetesen szeretem”, viszont abban nem biztos, hogy az érzés kölcsönös.