×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A 17 éves holland hercegnő történelmet írt - milliós zsebpénzt utasított vissza

 

Kényelmetlennek érezte, hogy a "semmiért" kapna egy vagyont.

Katalin Amália orániai hercegnő előtt le a kalappal, hiszen olyan dolgot tett, amit a holland királyi családban eddig senki sem lépett meg. A holland királyság trónörököse, Vilmos Sándor holland király legidősebb lánya idén decemberben ünnepli majd 18. születésnapját, ami azt is jelenti, hogy jogosulttá válik egy 111 ezer eurós (38,8 millió forintos) juttatási keretösszegre, amit személyes kiadásaira költhet. 2022-ben ez az összeg 1,5 millió euróra (525 millió forintra) növekszik, amikor a hercegnő maga is az Államtanács tagjává válik.

A trónörökös azonban visszautasította a neki járó jövedelmet a holland miniszterelnöknek írt levelében, amivel történelmet írt, hiszen korábban a királyi család egy tagja sem mondott le az adómentes fizetéséről:

Számomra ez kényelmetlen volna, mivel nem teszek cserébe semmit. Sok egyetemistának sokkal nehezebb dolga van, főleg így a pandémia idején.

Katalin Amália hercegnőnek két húga van, Alexia és Ariane. Családjával együtt Wassenaar városában élt a Villa Eikenhorst királyi rezidenciában. A hercegnő a napokban érettségizett le a hágai Christelijk Gymnasium Sorghvliet gimnáziumban. Ezt ünnepelve hátizsákjával együtt vonta fel a holland lobogót, amiről videót is készített a család Instagram oldalára -írta a Just Jared.