×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Ekkor lesz hercegnő a kis Liliből, Meghan és Harry kislányából

 

Bár automatikusan nem jár neki a hercegnői cím, egy feltételnek kell csupán teljesülnie, hogy megkapja a titulust.

Alig pár napja érkezett a hír, hogy megszületett a sussexi pár második gyermeke, akiről már korábban tudni lehetett, hogy kislány lesz. A pici nevét illetően hónapok óta folytak a találgatások, az internet pedig nem lőtt mellé, ugyanis a leányzó a Lilibet Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta, melyre a királynő maga is áldását adta.

A kis Lilit egyelőre nem lehet hercegnőnek hívni, ahogyan bátyja, Archie sem herceg. Egyelőre...

Bár az akkor még várandós Meghan az Oprah-nak adott botrányinterjúban azt állította, hogy a királyi család megfosztotta fiát a hercegi címtől, bár szerinte bőrszíne ellenére Archie-t is ugyanazon jogok illetik, mint a többi ükunokát.

Harry és Meghan, kisfiukkal, Archie-val (Fotó: EPA/TOBY MELVILLE / POOL *** Local Caption *** 55494091)

A valóság azonban az, hogy születése révén Archie valójában nem jogosult a hercegi címre, így az újszülött Lili sem, erre akkor kerülhet sor, ha majd Károly herceg, a nagyapjuk ül a trónon. Erzsébet királynő adományozhatott volna hercegi címet a dédunokájának, a szülők ezt azonban nem szerették volna, így vélhetően az újszülött leányzó esetében már szóba sem került a lehetőség.

Tehát amint Károlyból király lesz, Archie hercegi, Lili pedig hercegnői címet kap, amit nem kötelező elfogadniuk és használniuk.