×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Harry és Meghan kislányát névben már beelőzte Sarolta hercegnő

 

Nem csak a rokoni szál köti össze az unokatestvéreket.

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, múlt pénteken kislánya született Harry hercegnek és Meghan hercegnének. Az Amerikában élő házaspár második gyermeke a Lilibet Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta, ami bár bűbájos, egyáltalán nem egyedülálló a családban.

A kis Lili ugyanis nem csak Erzsébet királynőhöz és néhai nagymamájához kötődik a neve által, hanem unokatestvéréhez, Sarolta hercegnőhöz is - írja cikkében a Hello magazin.

Sarolta hercegnő (Fotó: MTI/EPA/DUCHESS OF CAMBRIDGE)

Bár itthon kevésbé emlegetik anyakönyvi nevén Katalin és Vilmos egyetlen kislányát, valójában majdnem ugyanazt a nevet viseli, mint a napokban született Lilibet.

A most hatéves Sarolta, az Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta a szüleitől, és mint tudjuk, a Lilibet valójában az Elizabeth becézett formája, így hívta a néhai Fülöp herceg is a királynőt, Erzsébetet.

Harry és Meghan egyértelműen a királynőnek tett békülékeny gesztust második gyermekének elnevezésével. A házaspár és a királyi család között ugyanis jól érzékelhetően igen feszült a viszony azóta, hogy Harry és Meghan tavaly kilépett a családi kötelékből és Kaliforniába költözött, és a kapcsolat tovább romlott idén márciusban, amikor a herceg és a hercegnő világszerte óriási vihart kavaró interjút adott a CBS amerikai televíziónak.

Hogy miképpen alakulnak a családi viszonyok, az még kérdéses, mindenesetre a királyi család, köztük a királynő, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné és elragadtatását fejezte ki, a kis Lili születése kapcsán, és jó egészséget kívántak a babának és a kismamának, Meghannak egy fekete-fehér családi fotójukkal: