×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Százhetvenmillió forint egy papírfecniért? Bob Dylan, Kurt Cobain és Britney Spears személyes tárgyai kalapács alatt

 

Elárverezik Bob Dylan kézírásos dalszövegét, Kurt Cobain önarcképét és Britney Spears diákkori leveleit egy júniusi aukción Los Angelesben.

A nagyjából 1300 tárgy között lesz öt gitár is, melyeket a néhai Eddie Van Halen tervezett – tette közzé a Julien’s aukciósház.

A Music Icons című árverés legdrágább darabjának Bob Dylan 1969-es dala, a Lay Lady Lay szövege ígérkezik. A mű, mely egy fakereskedés jegyzetlapjára íródott ceruzával, a becslések szerint 500–600 ezer dollárért (142–170 millió forint) kelhet el.

A papíron Dylan kézzel írt jegyzetei, akkordjai is olvashatók

– tette hozzá Martin Nolan, a Julian’s ügyvezető igazgatója.

Kurt Cobain, a Nirvana 1994-ben, 27 évesen elhunyt énekese fekete filccel rajzolta karikatúra-önarcképét az 1992-es szingapúri turné idején, a Nevermind album megjelenése után.

A rajzon az énekes áll gitárral a kezében, bal oldalán olvasható, hogy Kurt Cobain Rock Star, jobb oldalán egy mondat: I don't know how to play and I don't give a hoot! (Nem tudok játszani, de teszek rá!)

Az elmúlt években elképesztő árakon keltek el Cobain relikviái, egy akusztikus gitár, amin 1993-ban zenélt, tavaly hatmillió dollárért talált gazdára.

Britney Spears barátjának, Donald Jonesnak popkarrierje kezdetén, az 1990-es évek végén írt levelei 4000–6000 dollár között kelhetnek el.

Eddie Van Halen, a tavaly elhunyt rocklegenda tervezte azt az öt Charvel EVH Art Series elektromos gitárt, melyeken ő maga is játszott, egy-egy darabért 50 ezer dollárt várnak.

„Minden hangszert aláírt, és azt is feljegyezte, melyik turnén és mikor játszott rajtuk” – magyarázta Nolan.

A kétnapos aukciót június 12-13-án tartják Beverly Hillsben.