Ezért hagyta figyelmen kívül Bill Gates Jeffrey Epstein borzalmas tetteit

 

Újabb titkokra derült fény a Gates–Epstein barátság kapcsán.

A Daily Beast beszámolója szerint a Gates Alapítvány egykori alkalmazottja elárulta, hogy Bill Gates és Jeffery Epstein kapcsolata előre kitervelt volt, ugyanis Gates általa próbált meg Nobel–békedíjat szerezni magának.  Gates úgy vélte, hogy Epstein segíthet neki a díj megszerzésében.

Epsteinre hivatkozva a volt alkalmazott a lapnak azt mondta, hogy olyan dolgokról tudtak, melyek potenciálisan az alapítvány, illetve a társelnökök, Bill és Melinda hírnevét kockáztatták volna.

A volt alkalmazott hozzátette:

„Ő (Bill Gates) úgy gondolta, hogy Jeffrey képes lesz segíteni neki célja elérésében, mivel ismeri a megfelelő embereket vagy esetleg valamilyen módszert arra, hogy megszerezze neki a  Nobel-békedíjat, amit Bill jobban akart, mint bármi mást a világon ”

A jelentést követően Bill Gates szóvivője tagadta, hogy ezek megtörténtek volna, majd az alábbi nyilatkozatot tette:

Bár a Nobel–díj minden bizonnyal nagy megtiszteltetés lenne, téves azt állítani, hogy Bill Gates megszállottja volt a díjnak, ezt célként tűzte volna ki, vagy bármilyen módon kampányolt volna érte” –mondta a szóvivő.

Kiemelte azt is, ha Epsteinnek olyan terve lett volna, hogy Gates nevében bármilyen kitüntetéssel kapcsolatos folyamatba bekapcsolódjon,

sem Gates, sem senki, akivel dolgozott nem tudott a szándékairól, és minden segítséget elutasítottak volna.

Bill Gates és Melinda Gates május első hetében jelentették be a válásukat, ezt követően pedig a milliárdos kapcsolata Epsteinnel nagy érdeklődést váltott ki mindenkiből. A Wall Street Journal egyik beszámolója szerint Melinda Gates aggódott volt férje kapcsolata miatt a pedofillal.