Vilmos és Katalin gyermekeit különösen megviselte Fülöp herceg halála

 

A hercegné elárulta, hogy György, Sarolta és Lajos nagyon hiányolják dédnagyapjukat.

A királyi család, Anglia és az egész világ gyászba borult II. Erzsébet férjének, Fülöpnek a halálhírére. A 99 éves korában elhunyt hercegtől április 18-án vettek végső búcsút szerettei egy szűk szertartás keretében, a járványügyi intézkedések betartásával. Mivel magán a temetésen legfeljebb harmincan vehettek részt, így a család ifjabb tagjai, mint Vilmos és Katalin gyermekei, nem voltak jelen a windsori Szent György kápolnában a búcsúztatás alatt.


Fülöp herceg halála után, a cambridge-i pár, számos eddig soha nem látott fotót tett közzé a hivatalos Instagram oldalán a hercegről és a királynőről dédunokái körében. A bejegyzések alatt sorra gyülekezetek a részvétnyilvánítások, de számos kézzel írt levelet is címeztek Vilmosnak és Katalinnak a rajongók.

A cambridge-i pár egy gépelt köszönőlevélben fejezte ki háláját, a rengeteg jó kívánság és részvétnyilvánítás miatt, amit az elmúlt hetekben kaptak. Az üzenethez csatoltak egy képet is az egyenruhás Fülöp hercegről – írja a People.

Köszönjük szépen mindenki kedves szavait Edinburgh hercegének halála után. A kis királyi fenségeket, Györgyöt, Saroltát és Lajost hihetetlenül meghatotta a sok figyelmes levél, amit a rajongóiktól kaptak. Nagyon hiányzik nekik a dédnagyapjuk, ahogy mindannyiunknak, de üzeneteitek vigaszt nyújtottak nekünk ebben a nehéz időszakban.