Betelt a pohár, megfosztanák rangjaiktól Harry herceget és Meghan hercegnét

 

A Buckingham-palotában egyre nagyobb a feszültség, sokan árulásnak tartják Harry herceg múlt héten megfogalmazott kritikáját apjával és nagyszüleivel kapcsolatban.

Harry herceg és Meghan hercegné Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/Pool/PA/Dominic Lipinski)

Több mint egy éve bombaként robban a hír, hogy Harry herceg és Meghan hercegné szakít a királyi családdal, és visszalépnek a család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, és pénzügyileg függetlenné kívánnak válni. A pár azóta Nagy-Britanniából Kaliforniába költözött, és elnézve az elmúlt hónapok tevékenységeit, hollywoodi celebként ontják magukból a botrányos interjúkat. Rangjukat azonban még mindig viselik, mely sokakból felháborodást vált ki. Az uralkodó udvari tanácsadóinak türelme mostanra fogyott el, így felszólították Sussex hercegét és hercegnéjét, hogy mondjanak le királyi címeikről Harry herceg legújabb, a királyi család ellen elkövetett „gyalázatos” támadása után.


„Sussex hercege és hercegnéje mondjon le királyi rangjainak használatáról, ha annyira kiábrándultak királyi famíliából.”

A The Times magazinnak nyilatkozó bennfentesek szerint a 72 éves Károly herceg különösen zavarba jött, amikor meghallotta, milyen kritikát fogalmazott meg róla kisebbik fia Dax Shepard múlt heti podcastjában.

Ahogy arról korábban a hirado.hu is beszámolt, a 36 éves Harry az interjúban nagyszüleit is kritizálta azzal a kijelentéssel, miszerint Károly szülői képességei valójában Erzsébet királynő és Fülöp herceg sajátos nevelését tükrözték.

Az emberek nem értik, Harry hogy tehette ezt meg a királynővel, amikor Edinburgh hercege nemrég hunyt el. A nagyapját ebbe belerángatni annyira sokkoló és tiszteletlen

– nyilatkozta a palota egyik tanácsadója.
 
A királyi pár eddig nem tervezte, hogy lemond a címéről, hiszen a királynő sem gyakorol rájuk nyomást rangjaik elhagyása kapcsán, azonban a palotában érezhető a feszültség. A helyzetet pedig egyértelműen fokozni fogja Harry visszatérése Londonba, aki édesanyja, Diana hercegné új szobrának leleplezésére hivatalos.