×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Kaméleon színészek, akik drasztikusan meghíztak vagy lefogytak egy szerep kedvéért

 

Natalie Portman azt hitte, meg fog halni, Joaquin Phoenix pedig azt érezte, megőrül. Két példa a számos színészből, akik drasztikus diétába fogtak egy-egy álomszerep kedvéért, ami az egészségüket is veszélyeztette időnként. Közülük azonban többen is neves díjakat vihettek haza elhivatottságukért és nagyszerű alakításukért.

Mark Wahlberg nem semmi hízókúrába fogott új szerepe kedvéért, amit a Father Stu című filmben kapott. Ebből az alkalomból összegyűjtöttünk pár színészt, akik feltűnően sokat fogytak vagy híztak azért, hogy egy karakter bőrébe bújhassanak. Akkor is, ha ezzel a fizika határait feszegették, és netán egészségüket veszélyeztették. Ám több ilyen drasztikus súlyváltozással járó szerep hozott Golden Globe- vagy Oscar-díjat, netán mindkettőt a színészeknek.

Christian Bale

Christian Bale csúcstartónak számít ezen a téren, hisz rengetegszer fogyott vagy hízott több tíz kilókat egy szerep kedvéért. A gépészben hozott alakításához 27 kilót fogyott, így 54 kilósan játszotta a film főszereplőjét. Eredetileg 45 kilóra szeretett volna lefogyni, de a producerek egészségügyi okokból nem hagyták.

Ezt követte 45 kilós hízása a Batman: Kezdődik!-hez, A harcoshoz pedig visszafogyott 65 kilóra. Számos alkalommal jojózott a súlya különféle filmek miatt, például az Amerikai botrányért is közel 10 kilót hízott. Legutóbb 2018-ban, Dick Cheney szerepében, az Alelnökben 18 kiló felesleggel láthattuk. A forgatások után diétával visszatért eredeti formájához, és el is döntötte, nem vállal többé súlyváltozással járó szerepeket.

A harcosban, az Amerikai botrányban és az Alelnökben nyújtott alakításáért is Golden Globe-díjat kapott, míg A harcos egy Oscart is hozott neki.

Tom Hanks

Tom Hanks a Számkivetett főszerepéért először 22 kilót hízott, majd 25 kilót fogyott a forgatás alatt. Elmondása szerint a diéta alatt a sültkrumplit hiányolta leginkább, és az egyetlen dolog, amiről nem tudott lemondani, a kávé volt. Alakításáért Golden Globe-díjat vihetett haza.

Renée Zellweger

Mindenki kedvenc Bridget Jonesa közel 14 kilót szedett fel a szerephez. Ennek a titka elmondása szerint a kalóriadús étrend volt, sok pizzával és csokoládéval.

Matthew McCounaghey

Matthew McCounaghey 21 kilót hízott a 2016-os Arany című film főszerepéért. Nyolc hónapon keresztül hamburgeren és sörön élt, a családja pedig Móka Kapitánynak hívta, mert minden este pizzázós estet tarthattak.

De három évvel korábban 22 kilót dobott le, hogy eljátszhassa a Mielőtt meghaltam főszerepét, amiért Golden Globe-díjat és Oscar-díjat is nyert. A diétája zöldségekből, tojásfehérjéből és tápiókapudingból állt, de azt is mondta, hogy emellett annyi bort ivott, amennyit akart.

Natalie Portman

Natalie Portman „csak” kilenc kilót adott le, hogy a Fekete hattyú főszereplő balerináját alakítsa, de az amúgy is vékony színésznő annyira csont és bőr lett, hogy végül a rendező is elkezdett aggódni érte, és ő mondta neki, hogy egyen. Portman egyébként diéta mellett napi hat óra balett gyakorlással érte el ezt az eredményt. Később azt nyilatkozta, hogy esténként néha azt gondolta, meg fog halni. A szerepért végül megkapta első Oscar-díját.

Joaquin Phoenix

A színész 23,5 kilót adott le Joker szerepéért. Phoenix azt mondta, hogy kezdett megőrülni, a mentális egészsége volt veszélyben. Valószínűleg ez is hozzájárulhatott hihetetlen alakításához, ami Oscar-díjat hozott neki.

Címlapfotón: Joaquin Phoenix amerikai színész érkezik a 92. Oscar-gálára a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én (Fotó: MTI/EPA/David Swanson)