×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Harry herceg: az életem olyan volt, mint a Truman show és egy állatkert keveréke

 

Sussex hercege egy amerikai podcastban ismét kitálal, ezúttal édesapja nevelési módszerei, illetve Kaliforniába költözésének tényleges oka a téma. A beszélgetés során érintik édesanyja halálát is.

A sussexi herceg egy amerikai podcastműsorban, Dax Shepardnak adott interjút, melyben a tőle megszokott módon nyíltan beszélt az apja, Károly herceg által továbbadott „genetikai fájdalomról és szenvedésről”. Harry ezzel újabb kemény kritikát fogalmazott meg apja, sőt nagyszüleivel szemben is, akik miatt szerinte élhetetlen légkör alakult ki a királyi családban.

Harry szerint apja sokat szenvedhetett Fülöp herceg és a királynő nevelése miatt. Károly úgy bánt vele, mint ahogy Károllyal bántak az ő szülei. Ennek kapcsán kifejtette, hogy ő a fájdalomnak ezt a „körforgását” gyermekei érdekében meg akarja törni, ezért is döntöttek úgy családjával, hogy Kaliforniába költöznek.

A 90 perces interjú gyakorlatilag egy újabb panaszáradat Harrytől, aki bár Kaliforniában végre a nyomástól megszabadulva élhetné az életét, mégis inkább a kialakult botrány tüzét szítja tovább, és magyarázza saját, és felesége, Meghan bizonyítványát.

„Nem hiszem, hogy ujjal kellene mutogatnunk vagy bárkit is hibáztatnunk, de megtapasztaltam a fájdalom formáit, éreztem a szüleim szenvedését, és én biztosan meg fogom szakítani ezt a ciklust, hogy ne történjen a gyermekeimmel is ugyanez”

Harry herceg beismerte, hogy már a 20-as éveiben azon gondolkozott, hogy elhagyja a királyi családot, mert úgy érezte, élete a Truman Show és az állatkert keveréke, utalva ezzel az 1998–as filmre, Jim Carrey főszereplésével. A Peter Weir által rendezett film egy olyan férfi történetét mutatja be, aki nem tudja, hogy a világ, amiben él, egy mesterségesen létrehozott valóságshow-szappanopera, amelyet milliók néznek, a hét 168 órájában.

„Húszas éveim elején jártam, és arra gondoltam: nem akarom ezt a munkát, nem akarok itt lenni, nem akarom ezt csinálni. Nézd, mit tett ez az egész anyámmal! Hogyan fogok valaha letelepedni, hogyan lesz felségem, családom, ha tudom, hogy ez megismétlődhet? ”

–mondta a herceg.

Az interjúból kiderült, döntésében – hogy otthagyja a királyi családot – hatalmas szerepet játszott anyja, Diana hercegné halála, hiszen úgy véli, emiatt az egész miatt történt minden az édesanyjával. Bár az Amerikába való költözés sosem volt tervben, de muszáj volt családja és lelki egészségéért meghoznia ezt a nehéz döntést.

„Tehát itt (Los Angelesben) élve most valóban fel tudom emelni a fejem, és másnak érezhetem magam”

A podcast egy hónappal Harry nagyapjának halála, és két hónappal az Oprah Winfrey–vel történt interjú után jelent meg – amelyben Harry herceg és felesége, Meghan, Sussex hercegnéje rasszizmussal vádolták a királyi családot. A friss interjút Emma Serlin kommunikációs guru és beszédszakértő is véleményezte, aki szerint a herceg kezdi elhagyni brit akcentusát, hogy jobban beilleszkedjen és tetsszen másoknak.

„Saját akcentusának lágyulása valójában a pszichológiai eszköztára - lázadó tulajdonságokkal rendelkező fiatalabb testvér, aki örökölte anyja képességeit”

- tette hozzá Serlin.

Harry akcentusa és nyelvhasználata azt mutatja, hogy jobban vágyik a beilleszkedésre, mint hogy megőrizze kulturális identitását.

Jon Briggs, kommunikációs tréner elmondása szerint viszont, a herceg valószínűleg úgy alakítja a beszédét, hogy akikkel beszél, azok közelebb érezzék magukat hozzá.

„Ebben az interjúban olyan emberekkel beszélget, akiknek nagyon erős az amerikai akcentusuk, amelyhez könnyű és csábító alkalmazkodni. Ezzel azt mondja: „Pont olyan vagyok, mint te, és passzolok hozzád”, szemben azzal, hogy szembeszegülő vagy harcias vagyok”

– mondta Briggs a Dailymailnek.