×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Vajon mire költi majd milliárdjait a válás után Bill Gates felesége?

 

Alaposan meglepte a világot Bill és Melinda Gates válásának híre, így nem csoda, ha sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mi lesz ezután?

Bár a Gates házaspárról együttesen elmondható, hogy a világ leggazdagabb emberei, a vagyonmegosztás után sem lesznek soha anyagi gondjaik életük hátralevő részében, sőt a CNN egy cikkben össze is szedte, mit tervez Melinda a hatalmas bankszámlájával a válás után.

Melinda, annak ellenére, hogy férje révén igencsak felvetette a pénz, soha nem élt bulvárlapok hasábjain tivornyázó, nagyvilági életet. Neve sokkal inkább a jótékonykodással forrt össze az elmúlt évtizedekben, így szinte borítékolható, hogy Bill ide vagy oda, ő továbbra is folytatni fogja filantróp munkásságát szerte a világon.

1. Nők és fiatal lányok támogatása

Melinda soha nem titkolta, hogy legnagyobb szívügye a nők megsegítése. 2015-ben létrehoztak Billel egy kifejezetten hölgyeket támogató alapot, a Pivotal Venturest, aminek az az egyik fő célja, hogy elősegítse a nők elhelyezkedését politikai, technológiai és más kiemelt szektorokban. "Nem számít, hogy hová születsz a világon, ha lány vagy, az életed mindig nehezebb lesz" – fogalmazott Melinda egy korábbi interjúban.

2. Mentálhigiéné

Gates a munkahely teremtés mellett, kiemelten fontosnak tartja a mentális egészségmegőrzést, főleg a fiatalok körében, ezért idén segített elindítani egy kampányt középiskolás kamaszok, tanáraik és szüleik számára, hogy az ebben a korban felmerülő lelki problémákat még azelőtt orvosolni tudják, hogy az egy életre megsebezné a tinédzsereket.

3. Koronavírus

Bill és Melinda alapítványa, a járvány kirobbanása óta, 1,75 milliárd dollárral támogatta a koronavírus elleni küzdelmet. A páros kiemelten fontosnak tartja, hogy a rendelkezésre álló védőoltások ne csak a gazdagabb országok között legyenek elosztva, hanem legyen lehetőségük a szegény országok lakóinak is beadatni a vakcinát.

4. Fizetett szabadság

Az Egyesült Államok törvényei nem kötelezik a munkaadót arra, hogy a munkaszüneti napokra, illetve a szabadság idejére is fizessen bért a munkavállalónak, ezért Melinda 2016 óta kampányol mind a nők, mind a férfiak fizetett szabadságáért állami szinten. Míg itthon természetes, hogy évente több fizetett szabadnappal rendelkezünk, addig az Egyesült Államokban ez koránt sincs így, sőt a szülési szabadságon lévő nők sem kapnak pénzügyi támogatást az államtól.