×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Denzel Washington és Francis McDormand együtt élheti át Shakespeare-tragédiáját

 

Mindkét színész szerepel a Macbeth új feldolgozásában.

Denzel Washingtonnal és Francis McDormanddel készül új filmfeldolgozás a Macbeth című Shakespeare-tragédiából.

A még idén a mozikban is látható fekete-fehér filmet az A24 stúdió és az Apple Original Films forgalmazza - jelentette be szerdán az Apple TV streamingszolgáltató.

A The Tragedy of Macbeth című film rendezője az Oscar-díjas Joel Coen (Fargo, Nem vénnek való vidék), aki több filmjét forgatta már feleségével, Frances McDormanddel. A 63 éves színésznő idén A nomádok földje című alkotásért Oscar-díjat kapott.

A Macbethen Joel Coen ezúttal fivére, Ethan nélkül dolgozik. Joel Coen írja a forgatókönyvet és producerként is közreműködik a film megvalósításában.

William Shakespeare 1600-as évek elején született tragédiájának főhőse egy hataloméhes, könyörtelen herceg (Washington), akit felesége, Lady Macbeth (McDormand) támogat ambíciói gátlástalan valóra váltásában. A tragédiának már több filmes adaptációja készült. Orson Welles 1948-ban, Roman Polanski 1971-ben forgatott filmet a klasszikus drámából. Legutóbb 2015-ben az ausztrál Justin Kurzel filmesítette meg Michael Fassbender és Marion Cotillard főszereplésével.

Joel Coen Macbethjét a mozis forgalmazás után az Apple streamingszolgáltatása tűzi műsorára.