×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A muzsika hangja gyönyörű színésznőjét életműdíjjal jutalmazzák

 

Az Amerikai Filmintézet novemberben rendez gálát Julie Andrews tiszteletére.

Életműdíjával ismeri el a 85 éves Julie Andrews színészi és énekesi pályafutását az Amerikai Filmintézet (AFI).

A sztár tiszteletére november 11-én rendeznek gálát a Los Angeles-i Dolby Színházban. A díjátadót eredetileg 2020-ban akarták megtartani, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. Bob Gazzale, az AFI elnöke közleményében méltatta Julie Andrews pályafutását. Mint fogalmazott: a színésznő világszerte több generációnak okozott örömet játékával.

Julie Andrews brit színésznő A muzsika hangja című filmjének ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett jubileumi vetítésén (Nemzeti Fotótár/AP/Invision/Chris Pizzello)

A brit származású színésznő 1956-ban debütált a Broadwayn a My Fair Lady című musicallel. Az első Hollywoodi szerepét a Mary Poppins című Disney-musicalben játszotta 1965-ben. A címszerepért megkapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat is.

További nagy sikerű zenés vígjátékai között van A muzsika hangja, a Neveletlen hercegnő vagy a Victor/Victoria, és játszott Alfred Hitchcock Szakadt függöny című thrillerében is.

Az AFI 1973 óta adja át életműdíjait. Andrews a 48. díjazott. A korábbi díjazottak között szerepel Jane Fonda, Meryl Streep, Morgan Freeman, Clint Eastwood, George Clooney és Denzel Washington is.