Kiderült Fülöp herceg halálának valós oka

 

A királynő és néhai férje orvosa megerősítette az információkat.

Fülöp csaknem pontosan két hónappal 100. születésnapja előtt, április 9-én halt meg windsori otthonában, miután hosszas betegeskedés után, hazaengedték őt a kórházból.


A palota eddig nem közölt hivatalos információkat a herceg halálának körülményeiről, de Sir Huw Thomas a királyiak orvosa a minap megerősítette, hogy Fülöp öregségben halt meg.

A Telegraph úgy tudja, a halotti anyakönyvi kivonaton az okok fül alatt az "idős kor" szavak szerepelnek, amely kifejezés elfogadható indok, amennyiben az elhunyt nyolcvan évnél idősebb volt a halál beálltakor, valamint, ha az őt kezelő orvos már régóta kezeli a beteget. Sir Huw Thomas pedig már hét éve, pontosan 2014 óta áll a brit uralkodó és néhai férje szolgálatában.

Edinburgh hercege 2017-ben vonult vissza feladataitól romló egészségügyi állapota miatt. Az évek alatt többször került kórházba, műtötték csípőjével és a szívével is. 2019-ben autóbalesetet szenvedett, akkor önként leadta vezetői engedélyét. Az idei év elején megint orvosi ellátásra szorult egy fertőzés miatt, akkor 28 napot töltött kórházban, majd a szíve is megint rendetlenkedni kezdett. Végül március közepén engedték haza windsori otthonába a királynő mellé, ahol pár héttel később békésen elhunyt.