×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Érettségi emlékeikről meséltek a Talpra magyar! műsorvezetői

 

Mint a napokban sok végzős, ők is életük nagy megmérettetésének tartották az érettségit, mely igazából csak az első azon próbák sorában, melyeket az életben meg kell tudnunk ugrani.

Budapest, 2021. május 3.
Diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Szent István Gimnáziumban 2021. május 3-án. Ezen a napon – a járványügyi szabályok betartásával – országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten 71 ezren, emelt szinten mintegy kétezren adnak számot tudásukról.
MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfő reggel – a járványügyi szabályok betartásával – országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák.

Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten 71 ezren, emelt szinten mintegy kétezren adtak számot tudásukról.

Harsányi Levente nem az elmúlt években érettségizett, ezért az akkori szabályokon jót mosolygott fiatalabb kollégája Bikfalvi Tamás, aki még emlékszik a szigorú intézkedésekre és arra is, hogy hogyan telt a szóbeli érettségije.


Hallgassa vissza!

Én egy József Attila ódát húztam a szóbeli érettségin

- emlékezett vissza Tamás, aki nem irigyelte meg Leventétől az ő feladatát, akinek Mikszáth parasztábrázolását kellett anno kifejtenie.

És hogy van-e általános érvényű jótanács az érettségire? A két műsorvezető is arra jutott, hogy a tanulásnál nem tudnak bölcsebb dolgot javasolni.