×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Kés/Alatt főszereplője valóban a kések rabja lett

 

Majd húsz évvel később értelmet nyert a fordítás Kelly Carlson esetében.

A Nip/Tuck című plasztikai sebészekről szóló izgalmas sorozatnak 2003-ban a magyar fordítók a Kés/Alatt címet adták, ami nem tükörfordítás volt, hanem inkább az orvosok munkájára és a szövevényes, romantikát sem nélkülöző thrillerre próbált utalni.

A Kés/Alatt egy olyan korszakban volt sikeres Amerikában és Magyarországon is, amikor a sorozat, mint formátum egyáltalán nem volt olyan magas szinten, mint az elmúlt tíz évben.

Ebben a szériában alakította Kimber szerepét Kelly Carlson, akit sem előtte, sem utána nem tudunk sehonnan sem felidézni, azonban a Kés/Alatt-ban eltöltött 82 része igazán emlékezetes volt a kissé naivát, dögös nőt és ármányokra igencsak fogékony végzet asszonyát is alakító színésznőnek - írja a Toofab a cikkében.

Nos, ennyire még sosem talált telibe a tudatos melléfordítás, hiszen manapság Kelly kések készítésével foglalkozik, miután férje egy tengerészgyalogságnál dolgozó harcművész, a színésznő pedig szívesen besegít a vállalkozásba.

Otthagytam L.A.-t Dan kedvéért, és Coronadóba költöztem hozzá. Amióta katonafeleség vagyok, rengeteg új inger ér Hollywoodhoz képest

- magyarázta örömét Carlson.