×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Diákszerelemből egy évtized: új fotókkal ünnepel Katalin és Vilmos

 

Összegyűjtöttük a hercegi pár elmúlt tíz évének legemlékezetesebb pillanatait.

Napra pontosan tíz éve, hogy Cambridge hercege és hercegnéje kimondta a boldogító igent a westminsteri apátságban. Amikor esküvőjük másnapján kéz a kézben elhagyták a Buckingham-palotát, a királyi pár nem csupán titkos nászútjára indult, aznap kezdték el közös életüket. Azóta pedig eltelt tíz év, családot alapítottak, bejárták a világot, és számtalan jótékonysági szervezettel dolgoztak együtt.

Katalin és Vilmos tizedik házassági évfordulója alkalmából új portrék is készültek, melyeket a Kensington-palota Instagram-oldala is megosztott.

Íme Katalin és Vilmos házasságának első tíz éve

2011. április 29-én kötötte össze életét Katalin és Vilmos. A herceg az ír őrezred tiszteletbeli ezredesének vörös egyenruháját viselte. Katalin esküvői ruháját a brit divattervező, Sarah Burton készítette, míg tiaráját II. Erzsébet királynőtől kapta kölcsön. A Katalin által viselt esküvői ruha azóta is hatalmas divat az arák körében, még tíz év elteltével is ez a legkeresettebb esküvőiruha-fazon.

Katalin és Vilmos esküvője 2011-ben (Fotó: MTI/EPA/Lindsey Parnaby)

2012: A pár részt vett a londoni olimpián, ahol a brit kerékpáros Bradley Wiggins győzelmét ünneplik. Sok örömet hozott ez az év, 2012 végén a királyi család bejelentette, hogy Katalin gyermeket vár.

Katalin és Vilmos a 2012-es londoni olimpián (Fotó:MTI/EPA/Christian Charisius)

2013: Megszületett a pár első gyermeke, György camebridge-i herceg július 22-én.

Kate és William, György herceg keresztelőjén (Fotó:MTI/EPA/John Stillwell/Pool)

2014: Több hivatalos királyi látogatást tettek, ekkor már György is velük tartott. Ebben az évben Új-Zéland és Ausztrália meghívását fogadta el a család. Az év végén bejelentette a palota, hogy Katalin második gyermekével várandós.

Katali, Vilmos és a kis György (Fotó:MTI/EPA/John Stillwell)

2015. május 2-án megszületett második gyermekük, Sarolta cambridge-i hercegnő.

(Fotó:MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

2016-ban a pár körútja során Indiában járt. Ellátogattak a Tádzs Mahalhoz, mely az örök szerelem márvány csodája.

(Fotó: MTI/EPA pool/Money Sharma)

2017: A pár folyamatosan nevetgél és viccelődik egymással. Katalin és Vilmos éppen egy jótékonysági futóversenyen vesz részt, ahol Vilmos hátráltatni próbálja Katalint, amin láthatóan mindenki nagyon jól szórakozott. További örömök: az év közepén bejelenti a királyi palota, hogy úton a harmadik baba. Baby No.#3!

(Fotó:MTI/EPA/Will Oliver)

2018. április 23-án megszületett Lajos. Tíz év, három gyönyörű gyermek.

(Fotó:MTI/EPA/Matt Porteus)

2019: Az évek alatt Katalin és Vilmos folyamatosan a világot járta, rengeteg helyre látogattak el, ahol megkóstolták a helyi ételeket, italokat, és kipróbálták az adott kultúra szokásait. A hercegné itt éppen Belfastban csapolja a sört, melyet láthatóan mindketten nagyon élveztek.

(Fotó: Matt Mackey/Getty Images)

2020: Cambridge hercege és hercegnéje karácsonyhoz készülődve Cardiffban pillecukrokat sütöget.

(Fotó: Jonathan Buckmaster/Getty Images)

2021: Egy hivatalos esemény miatt, nem sokkal a 10. évfordulójuk előtt a hercegi pár visszatért esküvői helyszínére, a westminsteri apátságba, ahol egy kis nosztalgiázás is belefért. 

(Fotó: Aaron Chown/Getty Images)