×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Terítéken a királyi menü: ebéd utáni gin, grill party-k és kebab a Taj Mahalban

 

Ebédeljen úgy mint Katalin hercegné vagy éppen II. Erzsébet! Összegyűjtöttük a királyi család kedvenceit.

Ha az ebédjükről van szó, a királyi család hölgy tagjai, tudják, mi a legjobb. Katalin hercegné és Zsófia hercegné, Wessex grófnője például a tésztától kezdve a sushikon át, a salátákig mindent kipróbálnak és szeretnek, ellentétben a királynővel, akinek ebédre feltálalt fogásai általában egyszerűek és könnyedek, délutáni koktélja azonban már korántsem az. Vessünk is egy pillantást a tányérjaikra!

II. Erzsébet királynő

A királyi család konyhájának egykori séfje, Darren McGrady elárulta, őfelsége szeret egyszerű és könnyű dolgokat ebédelni, ezért gyakran fogyaszt halat és a zöldségeket, vagy grill csirkét salátával. Egyik kedvence a grillezett lepényhal fonnyasztott spenóttal vagy cukkinivel. Margaret Rhodes, a királynő unokatestvére elárulta, II. Erzsébet szeret meginni egy pohár bort ebédje mellé, délutáni koktélja pedig a gin és a Dubonnet likőr egy szelet citrommal és sok jéggel.

A királynő régi nagy kedvence a gin (Fotó: Getty Images)

Meghan hercegné

Harry herceg felesége szinte mindig egészségesen étkezik, azonban olykor olykor ő is megengedi magának a nassolást. Meghan elmondása szerint, ő ebédidőben mindig éhesebb, ezért általában nehezebb ételeket fogyaszt, majd ezt egy könnyedebb vacsora követi. Kedvenc fogásai között szerepel a sashimi (a sushihoz hasonlóan nyers halat tartalmazó étel, általában rizs nélkül - a szerk.), mely a japán konyha egyik hagyományos fogása, és persze a saláta.

Forrás: Instagram/@kensingtonroyal

Katalin hercegné

Vilmos herceg felesége állítólag inkább húsmentes ételeket választ ebédre. Királyi látogatásai során Indiában a Taj Mahal séfje, Raghu Deora elárulta, hogy legtöbbször zöldséges kebabot és currys lencsét készített a párnak.

Mindez vegetáriánus, mivel azt az információt kaptam, hogy ők ezt preferálják.

– magyarázta a séf.

Zsófia wessexi grófné

Eduárd herceg felesége imádja a grillen készült ételeket, ugyanis elmondása szerint férje, nagyon ügyes és jól készíti ezeket a fogásokat.

Beatrix hercegnő

Gabriela Peacock táplálkozási szakértő segített Beatrixnak formába jönnie az esküvőjére, és betekintést engedett abba, hogy milyen ételeket ajánl ügyfeleinek, csak úgy mint a királynő unokájának. Sovány fehérjeforrások, zöldségek és teljes kiőrlésű gabonák szerepelnek a szakember listáján.