Lehet még rosszabb: II. Erzsébet férje után, még egy szerettét elveszítette

 

A királynő Fülöp herceg temetésének a napján értesült jóbarátja haláláról.

A 95 éves brit uralkodót újabb súlyos veszteség érte. Épphogy örök nyugalomra helyezte férjét, egy másik rossz hírrel is szembe kellett néznie. Erzsébet egy közeli barátja, Sir Michael Oswald 86 éves korában elhunyt, pont Fülöp búcsúztatásának a napján.


A People cikke szerint, a férfi hosszú éveken át volt a királynő lóversenyekkel foglalkozó tanácsadója. A 28 évnyi közös munka számukra nem csak kötelesség, hanem kikapcsolódás is volt, mivel mindketten hatalmas rajongói voltak ennek a pompás állatnak. Sir Michael Oswald és II. Erzsébet gyakran jártak ki együtt a futamokra és izgulták végig az eseményeket.

Mindig azt mondta, hogy neki van a legcsodálatosabb munkája és azon szerencsés emberek közé tartozott, akik egész életükben azzal foglalkozhattak, amit igazán szerettek

– emlékezett meg róla Lady Angela, Sir Michael özvegye.

A királynő jelenlegi tanácsadója, John Warren szerint, Oswald kiváló munkát végzett abban a majdnem három évtizedben, amíg az uralkodónak dolgozott és soha nem felejti el, mekkora lármát csapott a lovin, amikor királyi család lovai lettek a befutók. "Osztoztak közös szenvedélyükben."