Viszi a milliárdokat a Gyűrűk Ura - ennyi pénzt még egy sorozatra sem költöttek

 

Csillagászati összeget költ az Amazon az első évadra.

Az Amazon négy éve szerezte meg A Gyűrűk Ura globális televíziós jogait, akkoriban, amikor a képernyőket az HBO kasszasikere, a Trónok harca uralta. Az új sorozatban ismét Új-Zéland lesz Középfölde, hisz Peter Jackson új-zélandi rendező Gyűrűk Ura-filmtrilógiáját a 2000-es évek elején szintén a szigetországban forgatták.


Évekkel ezelőtt megjósolták, hogy az Amazon szériája, mely a J.R.R. Tolkien regénye alapján készült fantasytrilógia első részét, A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetségét megelőző időkben játszódik majd a képzeletbeli Középföldén, a legköltségesebb sorozattá nőheti ki magát. A korábban 500 millió dollárra becsült teljes költségvetés azonban jelentősen túlnőtt magán, hisz a The Hollywood Reporter szerint elérheti a 465 millió dollárt. Évadonként!

A stúdió öt évadot tervez leforgatni Új-Zélandon a sorozathoz, nem beszélve a lehetséges spin-off szériákat.
A sorozat egyik főszereplője Will Poulter lett volna, akit a Családi üzelmeknek és Az útvesztő című mozikból ismerhetnek hazánkban, ő azonban végül más munkái miatt visszamondta a szerepet. Azonban Robert Aramayo, Nazanin Boniadi, és Owain Arthur neve továbbra is olvasható az előre bejelentett stáblistán.

A sorozat forgatása 2019-ben indult meg, és ha minden a tervek szerint alakul, még ez év végén bemutatásra kerülnek az első részek.