Harsányi Levente szívhez szóló sorokkal búcsúztatta Törőcsik Marit

 

A pénteki Talpra magyarban így emlékeztek meg a műsorvezetők az elhunyt színésznőről.

Törőcsik Mari (Fotó: Nemzeti fotótár/Keleti Éva)

Péntek hajnalban, hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari. Személyében a magyar színházművészet pótolhatatlan egyéniségét gyászolja a Nemzet Színház.


Pályafutása alatt számtalan emlékezetes filmes és színházi szerepet játszott, alakításait több tucat díjjal ismerték el világszerte, a cannes-i és a Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztiválon is elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.

A lényeg, hogy te tudjál szeretni. Tudjátok, én képtelen vagyok szeretet nélkül élni. Minden áldott nap, amikor felkelek, arra gondolok, hogy mennyire csodálatos dolog az a rengeteg szeretet, amely engem körülvesz.

- mesélt egykor hitvallásáról a művésznő.

Az ország egyik legismertebb színművésznője, Törőcsik Mari valóban szeretve érezhette magát, mind a szakma, mind pedig a közönség által. Pályafutása során rengeteg díjat és elismerést kapott, a legfontosabbak a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze titulusok, továbbá háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla díj büszke tulajdonosa. Nem utolsó sorban pedig érdemes és kiváló művész, valamint a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

A Talpra magyar! stábjának nevében Harsányi Levente egy szívhez szóló írás felolvasásával búcsúzott Törőcsik Maritól.


Hallgassa vissza!