Az amerikai emberek 46 százaléka szívesen látná Dwayne Johnsont amerikai elnökként

 

Friss felmérés szerint az amerikai emberek 58 százaléka támogatná Dwayne Johnsont és Matthew McConaugheyt, ha politikai pályára lépnének. A szavazók nagyrésze szerint hollywoodi sztárokból jó politikus válhatna. Az eredményekre Dwayne Johnson Facebook-oldalán reagált.

A Piplsay portál felmérése szerint az amerikai emberek többsége szívesen látna hollywoodi sztárokat politikai szerepben. A szavazók 63 százaléka mondta azt, hogy a hollywoodi sztárokból jó politikus lehetne, ha lenne politikai affinitásuk és egy megfelelő csapat mögöttük.

A felmérésből kiderül az is, hogy a szavazók 41 százaléka támogatná Matthew McConaugheyt, ha indulna Texas kormányzói választásán. Dwayne Johnson, „A Szikla” és Matthew McConaughey együtt összesen 58 százalékot kapott. Ebből 29 százalék támogatná mindkettőjüket, 17 csak A Sziklát és 12 csak McConaugheyt.


Így Dwayne Johnson vezet 46 százalékkal, ennyien támogatnák a színészt, ha indulna a 2022-es elnökválasztáson.

Erre Facebook-posztjában reagált:

Megtisztelő
Nem hiszem, hogy alapító atyáink valaha is gondolták volna, hogy egy 196 magas, kopasz, tetovált, félig fekete, félig szamoai, tequilát ivó, pickupot vezető, övtáskát viselő srác csatlakozna a klubjukhoz - de ha ez megtörténne, számomra lenne megtiszteltetés, hogy szolgálhatlak titeket, az embereket.

A szavazásban egyébként Angelina Jolie kapta a legtöbb szavazatot az elnöki pozícióra a színésznők kategóriájában, 30 százalékkal van az élen. A férfiak kategóriájában pedig Dwayne Johnson után Tom Hanks volt, 22 százalékkal.

Összesen 30 138 szavazat érkezett be a Piplsay szavazásán 18 év felettiektől.

Címlapfotó: Facebook