×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az amerikai emberek 46 százaléka szívesen látná Dwayne Johnsont amerikai elnökként

 

Friss felmérés szerint az amerikai emberek 58 százaléka támogatná Dwayne Johnsont és Matthew McConaugheyt, ha politikai pályára lépnének. A szavazók nagyrésze szerint hollywoodi sztárokból jó politikus válhatna. Az eredményekre Dwayne Johnson Facebook-oldalán reagált.

A Piplsay portál felmérése szerint az amerikai emberek többsége szívesen látna hollywoodi sztárokat politikai szerepben. A szavazók 63 százaléka mondta azt, hogy a hollywoodi sztárokból jó politikus lehetne, ha lenne politikai affinitásuk és egy megfelelő csapat mögöttük.

A felmérésből kiderül az is, hogy a szavazók 41 százaléka támogatná Matthew McConaugheyt, ha indulna Texas kormányzói választásán. Dwayne Johnson, „A Szikla” és Matthew McConaughey együtt összesen 58 százalékot kapott. Ebből 29 százalék támogatná mindkettőjüket, 17 csak A Sziklát és 12 csak McConaugheyt.

Így Dwayne Johnson vezet 46 százalékkal, ennyien támogatnák a színészt, ha indulna a 2022-es elnökválasztáson.

Erre Facebook-posztjában reagált:

Megtisztelő
Nem hiszem, hogy alapító atyáink valaha is gondolták volna, hogy egy 196 magas, kopasz, tetovált, félig fekete, félig szamoai, tequilát ivó, pickupot vezető, övtáskát viselő srác csatlakozna a klubjukhoz - de ha ez megtörténne, számomra lenne megtiszteltetés, hogy szolgálhatlak titeket, az embereket.

A szavazásban egyébként Angelina Jolie kapta a legtöbb szavazatot az elnöki pozícióra a színésznők kategóriájában, 30 százalékkal van az élen. A férfiak kategóriájában pedig Dwayne Johnson után Tom Hanks volt, 22 százalékkal.

Összesen 30 138 szavazat érkezett be a Piplsay szavazásán 18 év felettiektől.

Címlapfotó: Facebook