Liam Neesont kiállítják a mozi bejáratához nézőcsalogatónak

 

A színész személyesen köszönti a filmrajongókat az ismételten megnyíló New York-i moziban.

“Hihetetlen jó érzés lesz újra embereket látni a jegypénztáraknál” – kezdte mondandóját a hatvannyolc éves észak-ír színész Liam Neeson. A színész a New Yorkban ismét megnyitó mozik egyikében személyesen köszönti majd péntek este a vendégeket filmje, a The Marksman premierjén.

Az Amerikában karriert csináló, és egészen megdöbbentő módon idősebb korára akcióhőssé váló világsztár a Hollywood Reporternek nyilatkozva gyermekéveit is felidézte:"Amikor kölyök voltam, már akkor megéreztem, hogy a mozi egy szent hely. Ez a véleményem a mai napig nem változott."

"A mostani mozinyitások bekerülnek majd a történelemkönyvekbe."

- folytatta Neeson a The Hollywood Reporternek.

"Ez valami olyasmi érzés lesz, mint amikor a nagy nekiveztkőzés után, de még a csobbanás előtt beletesszük óvatosan a nagylábujjunkat a vízbe. New York lakossága mozi- és színházszerető, nagy nap ez nekik is."

Liam Neeson néhai feleségének nagyszülei is színészek voltak, és még a második világháború idején sem állt le a színház Londonban.

"Az emberek nem pánikoltak, pedig zajlott a bombázás, ahogy ma is. Csak ma a bombák apró láthatatlan baktériumok formájában támadnak" - vont párhuzamot a színész az akkori megpróbáltatásokkal.