×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Nem is jártunk a Holdon! Sztárok, akik hisznek az összeesküvés-elméletekben

 

Furcsa konteóknak se szeri se száma, némelyiket pedig a sztárok is beveszik.

Chamtrail vagy egyszerű felhő? (Fotó: Nemzeti Fotótár/NASA/Eddie Winstead)

Vajon tényleg jártunk a Holdon? A repülőgépek kondenzcsíkkal permeteznek minket? Ki ölte meg valójában Kennedy elnököt? Ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják a világ egy részét a mai napig is, és ezen összeesküvés-elméleteknek bizony olyan hívői is akadnak, akik arcát milliók ismerik.

A világsztárok maguk is gyakran szereplői a népszerű konteóknak, például hogy Britney Spears évekkel ezelőtt meghalt, és egy hasonmása vette át a helyét, vagy hogy vagy hogy Elvis Presley valójában életben van. Az azonban már sokkal meglepőbb, hogy tudományos bizonyítékok ellenére vannak hírességek, akiket nem lehet meggyőzni észérvekkel.

Íme hat összeesküvés-elmélet, melyekben a sztárok is hisznek:

Bruce Willis nem hiszi, hogy Lee Harvey Oswald ölte meg John F. Kennedyt

Bruce Willis (Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA)

A Drágán add az életed főszereplője szerint nem Lee Harvey Oswald lőtte le az USA 35. elnökét. Bruce nyilvánosan nyilatkozta korábban, hogy szerinte az a személy vagy személyek, akik az elnök haláláért felelősek - bár nem nevezte meg őket - még évtizedekig hatalmon voltak. Egészen pontosan így nyilatkozott 2007-ben a Vanity Fairnek:

Ezért meg is ölhetnek, de szerintem azok a fickók még most is hatalmon vannak valamilyen formában.

Mark Ruffalo a 2001. szeptember 11-i merényletek kapcsán vonja kétségbe a hivatalos narratívát

Mark Ruffalo (Nemzeti Fotótár/EPA/Etienne Laurent)

A Bosszúállók Hulkja több más színésszel és művésszel egyetemben szintén aláírta azt a kérvényt, mely arra kérte az akkori elnököt, Barack Obamát, hogy vizsgálják meg ismét a terrortámadás körülményeit, és mondják el, mi is történt valójában. A mai napig is számtalan ember kételkedik abban, hogy 9/11, mely az al-Káida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletsorozata volt az Egyesült Államok ellen, valóban úgy történt, ahogy azt a kormányzat állítja, főleg a "Loose Change" dokumentumfilmsorozatok hatására, melyek a konteókat hivatottak alátámasztani.

Az a tény, hogy a szeptember 11-i nyomozás a repülőgépek ütközésétől az épületek leomlásáig tartó időszakot vizsgálta, és nem az előzményeket vagy azt, ami utána történt, szerintem teljesen törvénytelenné teszi ezt a vizsgálatot.

Kylie Jennert sokkolta, hogy vegyszerekkel butítják a föld lakosságát

(Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/RINGO CHIU)

Felszaladt a szemöldöke? Pedig százezrek hisznek a világ egyik leghíresebb összeesküvés-elméletében, a chemtrailben (chemical trail azaz vegyi csík), melynek hívei azt állítják, hogy egyes repülőgépek titokban vegyi anyagokat permeteznek, melyek megmérgezik és butítják a lakosságot. Kylie 2015-ben osztott meg közösségi oldalán egy fotót, mely ezt a témát boncolgatta. Leszögezzük, hogy egy természetes fizikai jelenségről van szó, és a csíkok ártalmatlan felhők, melyek a repülőgépek égéstermékeinek hatására keletkeznek.

Whoopi Goldberg szerint nem járt még ember a Holdon

Whoopi Goldberg (Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA)

Pontosan 1969. július 20-án, 20:17-kor történt meg a történelmi pillanat az Apollo–11 küldetése során, amikor az első ember, Neil Armstrong az Eagle (Sas) névre keresztelt holdkomp fedélzeti ajtaján kilépve a Hold felszínére lépett, és a következőt mondta:

Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek.

Whoopi Goldberg azonban a The View talkshow-jában megrendezettnek nevezte a holdra szállást, mely szerinte csupán egy elbénázott forgatás.

Ki vette ezt fel?

– utalt arra a színésznő, hogy az amerikai nemzeti zászlónak nem kellene lobognia "szélben" ott, ahol nincs levegő.

Jaden Smith szerint Wakanda létezik

Jaden Smith. Fotó: MTI/EPA

Valóban nagyon jól hangzik, hogy van valahol egy titkos nemzet, akik olyan technológiával rendelkeznek, mellyel tényleg legyőzhető lenne Thanos, már ugyebár ha létezne, és nem Stan Lee képzeletének szülöttje volna.

Will Smith fia híres arról, hogy érdekes dolgokat mond és tesz, a Huffington Postnak adott interjúja is igen felkapott lett, melyben azt találta mondani, hogy szerinte létezik olyan titkos, Wakanda-szerű ország, ami olyan technológiai nagyhatalom, melyről a világnak elképzelése sincs.

A jelenleg alkalmazott technológiánál sokkal többre képes az ember. Vannak helyek a világon, ahol technológia felülírja azt, amit itt naponta látunk.