×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Harry ezzel végleg megpecsételhette kapcsolatát Vilmossal

 

A két herceg jó kapcsolata már hónapokkal ezelőtt megromlott, egy friss nyilatkozat azonban ismét olaj volt a tűzre.

Múlt pénteken vált véglegessé, hogy Harry herceg és amerikai felesége, Meghan hercegné nem vállal többé hivatalos szerepet a brit királyi családban.

Harry és Meghan, kisfiukkal, Archie-val (Fotó: EPA/TOBY MELVILLE/POOL)

Az udvar tavaly januárban jelentette be, hogy Harry Meghannal együtt kivonul a királyi családból, legalábbis a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, a királyi család tagjainak járó közpénzellátmányban nem részesülnek és az uralkodót sem képviselhetik hivatalos fórumokon.

A Buckingham-palota pénteki közleménye szerint immár véglegessé vált, hogy Harry és Meghan a jövőben sem lát el hivatalos feladatokat a királyi család tagjaként. A döntés egyik következményeként Harry - aki tíz évig szolgált a brit hadseregben és kétszer is megjárta az afganisztáni tűzvonalat - visszaadja a fegyveres erőktől a királyi család magas rangú tagjaként kapott tiszteletbeli parancsnoki címet is.

Vilmos herceg és testvére, Harry herceg (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Harry és Meghan a palota közleményére később maguk is saját nyilatkozattal reagáltak:

"Mindannyian segíthetünk (szolgálhatunk) az életünk során. A szolgálat univerzális."

A Just Jared cikke szerint ezen reakció különösen felháborította Harry bátyját, Vilmos herceget, aki szerint "tiszteletlen és sértő" öccse reakciója, mivel a királynőnek nem szokás visszavágni, még akkor sem, ha a nagymamájukról van szó.