×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Katy Perry vegán étrendre szoktatja kutyáját: rajongói állatkínzással vádolják!

 

Az új év, új fogadalmakkal jár és az énekesnő ebbe most kedvencét is bevonja.

Katy Perry már négy hónapja igyekszik teljesen kizárni az étrendjéből az állati fehérjéket, így a tojást, a tejtermékeket, a halat és természetesen minden állat húsát, de mind ez idáig nem járt száz százalékos sikerrel, ezért elhatározta, hogy az év első hónapján tényleg beváltja ígéreteit és teljes értékű vegánként folytatja életét. Perry ebben egyik leghűségesebb társát, a Nugget névre hallgató kiskutyáját hívta segítségül, akivel együtt vágtak bele az életmód rejtelmeibe.

A bejelentése hallatán kisebb kommentháború alakult ki, rajongói feltétlen támogatásukat fejezték ki az énekesnő irányába, de nagyon sokan felelőtlennek tartják és állatkínzással vádolják, amiért ezt a kutyára is rákényszeríti.

Az Egyesült Királyság állatvédelmi törvényei kimondják, hogy a tulajdonosoknak kötelessége megfelelő étrendet biztosítani a kedvencüknek. A Mirror megkeresésére, Daniella Dos Santos, a Brit Állatorvosi Kamara elnöke hangsúlyozta, hogy elméletileg lehet vegetáriánusként etetni a kutyákat, de húsevő állatok lévén, nem tudni milyen hosszútávú kockázatai lehetnek egy ragadozó testfelépítés esetén a zöldségdús étrendnek.

Nem szokatlan hogy a hírességeket is magával rántják az "új hullámú trendek", jelen esetben a veganizmus, aminek a januárral kapcsolatban már hagyománya is van, ez pedig a veganuary, aminek a lényege, hogy egy hónapon keresztül egyfajta böjtként nem fogyasztasz állati eredetű termékeket, pont mint az alkoholmentes száraz november, csak hússal.