×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az újévi fogadalom, ami mellett megéri kitartani

 

Ezekkel számoljon, ha leteszi az alkoholt.

Jön az új esztendő, és a jövőben be nem tartott fogadalmak épp a napokban fogalmazódnak meg. Minden bizonnyal a cigaretta mellett a masszív vagy szolidabb italozás befejezése sokaknál toplistás lehet.

Leon Sylvester youtuber összeszedte a Men's Health-nek, mik azok a dolgok, amikre számítani kell, ha valaki tényleg belevág a leszokásba.

Az újévi fogadalmak nagy része az alkoholhoz kapcsolódik (Fotó: MTI/Marjai János)

A egyik a várható visszaesés, de ez a szakember szerint azt mutatja, hogy jó úton halad az ember. A bőr megújul, ami igencsak látványos változás, hiszen elmúlik a bőrpír, illetve a dehidratáló hatás megszűnésével selymesebb, egészségesebb lesz a bőrfelület, megáll a ráncosodás.

A sóvárgás is gyakori mellékhatás, hiszen vannak események, ahol "kötelező" inni, esküvők, családi összejövetelek. Erre azt mondja Sylvester, hogy ezek is éppolyan vágyak, mint bármi más, később elmúlnak.

(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Jobb alvásra lehet számítani. Ugyan az elalvást segíti a delíriumos állapot, de annak minősége olyan, hogy utána az ember nem kipihent.

Míg a cigaretta letevése gyakorta rágcsáláshoz és hízáshoz vezet, az alkohol elhagyása egyértelműen az édesség megkívánását erősíti, erre nagyon kell ügyelni.

Tisztább agyat kapunk vissza. Mind az érzelmi, mind a racionális döntésekben sokkal inkább hoz a kitisztult agy jó döntéseket.

Végül pedig azt az érzést kell legyűrni, hogy azt higgyük, lemaradunk valamiről, ha nem iszunk a többiekkel.