Ilyen volt valójában a Reszkessetek betörők! forgatása

 

A filmnek otthon adó családi ház eredeti lakója mesélt a kulisszatitkokról.

Laura Abendshien mindössze hatéves volt, amikor egy teljes filmstúdió költözött az otthonába, és akkor még sem ő, sem a családja nem gondolta volna, mekkora hatással lesz az életükre a Reszkessetek betörők!

A most 36 éves Laura a brit This Morning című reggeli műsorban mesélt arról, milyen volt az 1990-es felvételek alatt abban a házban élni, ahol Macaulay Culking borsot tört a világ legbénább betörőinek orra alá. Mint kiderült, a forgatás idejére Abendshienék az otthonukban maradhattak, viszont öt hónapon át az ablakok vonalát követve kellett közlekedniük, nehogy végül képernyőre kerüljenek.

És, hogy milyen is volt valójában a világ legnépszerűbb karácsonyi filmjének forgatási díszletében élni?

Amikor nem forgattak, akkor is mindenki a házban lógott. Macaulay Culkin a magántanárával például az én szobámban tanult. A testvére, Keiran, akinek nem volt sok jelenete, szintén a szobámban volt állandóan.

A Chris Columbus rendezte mozi fenekestől felforgatta a család életét, hiszen évekkel a filmek után még mindig kígyózó sorok álltak otthonuk előtt, hogy lássák az eredeti McCallister-házat - írja cikkében a People magazin.

Tudtuk, hogy valami különleges történik, de nem hittük, hogy ekkora durranás lesz. Megtanultuk élvezni a dolgot, és örömmel osztottuk meg a ház varázsát másokkal.

Az ingatlant egyébként minden idők legjellegzetesebb filmes házának tartják, mely legutóbb 2011-ben cserélt gazdát, és melynek belső enteriőrje azóta teljesen átalakult.