×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhunyt a Mad Max-filmek sztárja

 

A színészt 73 évesen érte a halál.

A Deadline értesülései szerint, Hugh Keays-Byrne kedd reggel hunyt el, a hírt jóbarátja, a rendező Brian Trenchard-Smith osztotta meg.

Sajnálattal tudatom, hogy szeretett Hugh-nk ma távozott közülünk. Hatalmas szíve volt, amiben mindenkinek jutott hely. Hiányozni fogsz.

A színész egyik legismertebb és legsikeresebb filmje, kétségtelenül a Mad Max filmsorozat volt. Először az 1979-es első részben láthattuk a motoros démon, Toecutter szerepében, majd 2015-ben visszatért még egy alkotás kedvéért a mozivászonra, méghozzá a Mad Max - A harag útjába, hogy újra a főgonosz, ezúttal a magát hallhatatlan istennek tartó, Immorten Joe bőrébe bújjon.

"Elképesztő, hogy ennyire jól eltudtál játszani egy gonosz hadurat, miközben a lelked mélyéig egy hihetetlenül kedves ember voltál." – emlékezett meg róla Charlize Theron, aki Furiosát alakította A harag útjában.

Hugh Keays-Byrne színészi pályafutása során olyan művekben játszott, mint a Moby Dick, az Utazás a Föld középpontja felé, vagy a Csillagközi szökevények.

via GIPHY