A döbbenetes pillanat, amikor cuki koalát találsz a karácsonyfádon

 

Hiába történt mindez Ausztráliában, azért ez még ott sem gyakori.

Ha el kellene képzelnünk egy karácsonyfát, gömbök, égők, szaloncukrok jutnának először eszünkben, egy ausztrál nő azonban teljesen más dekorációra bukkant a díszei között: egy aranyos koalára.

Bár a kis szőrmók tulajdonképpen tökéletessé tette a dekort, az Adelaide közelében élő Amanda McCormick tudta, hogy nem maradhat nála a kis koala, így segítséget kért a 1300Koalaz nevezetű állatmentő szervezettől.


Az este folyamán az operátorunk kapott egy hívást, bár először azt gondolta, hogy csak átverés a dolog. De nem, az ünnepi hangulatba került koala csakugyan bejutott Amanda McCormick házába, hogy ő lehessen a karácsonyfa tündére.

Dee Hearne-Hellon, a menhely alapítója azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy bár a koalák néha-néha valóban beosonnak a családi házakba, azért ez nem számít túl gyakorinak. A nőstény koalát később visszavitték a ház közeli erdőbe, akit egyébként a ház tulajdonosa, Amanda másnap ugyanazon a fán talált, ahol korábban hagyták. Vélhetően a közelben nőtt fel, így még az is megtörténhet, hogy az ünnepek alatt a koala még meglepi szomszédját.