×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kihagyhatatlan Erzsébet királynő és Fülöp herceg évfordulós fotója

 

A pár 73 éve fogadott egymásnak örök hűséget.

Pénteken ünnepli 73. házassági évfordulóját a 94 éves Erzsébet királynő és 99 éves férje, Fülöp herceg. A királyi pár az alkalomból egy új fotót is közreadott, melyen az ünnepeltek épp az unokák, György, Sarolta és a kis Lajos által készített ajándékot nézegetik.

A felvétel a Windsori-kastély Tölgy szobájában készült, s bár a családtagok személyesen nem lehettek jelen, kedves képeslapokkal kívántak boldog évfordulót az uralkodónak és férjének, mely láthatóan mosolyt csalt az arcukra.

1947. júliusában, eljegyzésük napján készült felvétel II. Erzsébet brit királynőről és férjéről, Fülöp hercegről (Nemzeti Fotótár)

Erzsébet királynő egyébként egy kedves meglepetéssel is készült férjének, hiszen elegáns kosztümruhájára kitűzte azt a zafírokkal és gyémántokkal kirakott brosst, melyet nászútjukon is viselt - szúrta ki a People magazin.

Az angol-brit monarchia eddigi történetében egyetlen uralkodói házaspár sem érte meg együtt 70. házassági évfordulóját, így Erzsébet és Fülöp már 2017-ben történelmet írt.