×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Kazahsztán Borattal tuningolja fel az országimázsát

 

Az ország legújabb kampányfilmjében a kazah nép nagy fehér gyermekét idézi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Borat (@boratsagdiyev) által megosztott bejegyzés,

Kazahsztán kormánya a film 2006-os megjelenése után, kikérte magának az alkotásban kazah nép korántsem valósághű bemutatást. A premier után perrel fenyegették a készítőket, az államban pedig betiltották a mozi minden jellegű terjesztését – írja a CNN.

A Boratot alakító színészt, Sacha Baron Cohen, sokáig persona non grata-nak titulálták, amiért negatív színben tüntette fel a lakosságot.

A sérelem azonban úgy látszik, a múlt homályába merült, ugyanis az ország turisztikai ügynöksége, Borat "Very nice!" szállóigéjével csalogatja a turistákat.

A videó megmutatja, hogy az ország szöges ellentéte annak, ahogyan azt a Borat című filmben megismerhettük, sőt, a kampány kiemeli az állam kultúráját és szépségét, miközben az idelátogatók a fiktív riporter szavait használva ámuldoznak, hogy minden "nagyon szép!".

A Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című film nem várt fellendülést eredményezett a nemzet számára, ezért 2012-ben az akkori külügyminiszter háláját fejezte ki a brit komikus felé, amiért felhívta a figyelmet Kazahsztánra.