×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Betörte kifutójának üvegét egy gorilla az állatkertben

 

Biztonsági okokból, ideiglenesen lezárták a kiállítás helyszínét.

Az eset a kaliforniai San Diego Állatkertben történt napközben, a látogatók szeme láttára. Az intézmény az esetet az "állati viselkedés izgalmas pillanatának" nevezte – írja a People magazin.

Az egyik szemtanú éppen a családjával nézte az üvegen keresztül a gorillákat.

Egyszer csak az összes állat elkezdett izgatottan körbejárkálni a kifutóban. Aztán egyikük egészen közel jött a kerítéshez és dühösen belecsapott az elválasztó falba. Az üveg azonnal berepedezett, az emberek megijedtek. A nagy zűrzavar közepette a dolgozók elkezdték kiüríteni az állatkert területét.

 

Az állatkert nyilatkozatában azt mondta, hogy izgalmas pillanatnak lehettek szemtanúi az érdeklődők. Láthatták, miként viselkednek természetes élőhelyükön ezek a robusztus állatok. Veszélyhelyzet nem állt fenn, ugyanis a hat rétegű biztonsági üvegnek csak a belső rétege repedt meg, de elővigyázatosságból evakuálták a látogatókat a károk felméréséig.

A világ egyik leghíresebb állatkertje 1916-ban nyitotta meg kapuit és mára több, mint négyezer állatnak adnak otthont. Az intézet kiemelten foglalkozik a fajfenntartással és az állatok védelmével, valamit igyekeznek a lehető legtöbb fogságban tartott egyedet visszaengedni természetes élőhelyére.