×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Erzsébet királynő tajtékzik, amiért alkalmazottai lázadoznak

 

Veszélyben az uralkodó karácsonyi ünnepsége.

Kisebb botrány tartja lázban a palota lakóit, ugyanis a királynő nem számíthat a személyzetére szenteste.

Erzsébet királynő a karácsonyfa előtt 2017 karácsonyán (Fotó: Getty Images)

A koronavírus-járvány miatt az uralkodói pár a skóciai Balmorali kastélyban tölti mindennapjait, ahová természetesen a háztartás is velük tartott, akik szintén szigorú óvintézkedések mellett, a családjuktól távol, karanténban élik életüket a királynő és Fülöp herceg mellett.

A húsz fős személyzetnél pedig végleg betelt a pohár, amikor megtudták, a karácsonyt is a brit uralkodó pár szolgálatában kéne tölteniük – írja az Express.

Idén talán felesleges lesz ennyi főre teríteni (Fotó: Photoshot)

II. Erzsébet jelenleg azon dolgozik, hogy a problémát meg tudják oldani, de amennyiben szenteste is érvényben lesz az a korlátozás, miszerint egyszerre csak hat fő tartózkodhat együtt, a királynőnek egy 33 éves családi karácsonyi hagyományt kell megtörnie és sandringhami birtoka helyett, a windsori kastélyban kell tölteniük az ünnepeket kizárólag szűk családi körben. Ráadásként pedig, ha nem tudnak megállapodni az alkalmazottaikkal, akkor új személyzet után kell néznie december 24-re.

Egy, a családhoz közel álló forrás azt mondta: "A brit uralkodó rendkívül dühös, mert nem tarthat olyan karácsonyt, amilyet szeretne, és bár az alkalmazottak szeretnének hűségesek maradni a királynőhöz, sokuknak már nem fér bele, hogy még a szentestét is szeretteik nélkül töltsék".