×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Disney zöld utat adott Az oroszlánkirály folytatásának

 

Egy Oscar-díjas rendező készítheti a második részt.

Az Oscar-díjas Holdfény című dráma rendezője, Barry Jenkins forgathatja Az oroszlánkirály folytatását a Disney filmstúdióban.

Barry Jenkins amerikai filmrendező (Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson)

A Disney 1994-es nagy sikerű rajzfilmje nyomán született élőszereplős produkciót tavaly mutatták be. A filmre világszerte 1,7 milliárd dollárért (528 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. A stúdió ezt a népszerű játékfilmes verziót akarja folytatni, amely fotorealisztikus minőségű technológiával ábrázolta az állatszereplőket.

via GIPHY

Jenkins a felkérés után elmondta, hogy a kilencvenes években, amikor nővérének segített, aki két fiúgyermeket nevelt, Az oroszlánkirály szereplői a mindennapjai részévé váltak. Mint hozzátette: valóra vált álom, hogy barátságról, szerelemről és örökségről szóló történetet rendezhet, és ez a lehetőség egyúttal ahhoz is hozzájárul, hogy folytathassa az afrikai diaszpóra életét.

Az oroszlánkirály folytatásának produkciós részleteiről egyelőre nem számolt be a Disney, sem a felvételek kezdetét, sem a szereplőket szinkronizáló színészek nevét, sem a bemutató várható dátumát nem közölték.