×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

El van átkozva az élőszereplős Mulan-film? Újabb bojkott alakul a produkció ellen

 

Nem kellett volna olyan helyszínen forgatniuk, ahol internáló táborok működnek.

A Disney Mulan című játékfilmje újabb bojkottal néz szembe, mert a stúdió a film elkészítésében vállalt szerepéért egyebek mellett Hszincsiangnak is köszönetet mondott, annak a kínai régiónak, amelynek hatóságait az etnikai kisebbségek elnyomásával vádolják.

A nézők észrevették, hogy a stúdió többek között a turpani közbiztonsági hivatalnak is köszönetet mondott a film végén megjelenő feliraton. A Hszincsiang keleti részén fekvő városban a dokumentumok szerint számos internáló tábor működik. A film forgatása számos helyszínen, köztük Hszincsiang több vidékén zajlott a médiajelentések szerint.

A filmet márciusban mutatták volna be, ám a koronavírus-világjárvány miatt ezt többször is el kellett halasztani. A Disney végül augusztus elején úgy döntött, saját streamingszolgáltatóján, a Disney Pluson teszi emelt áron hozzáférhetővé a filmet az Egyesült Államokban és néhány más országban szeptember elejétől.

A Mulan elleni, közösségi médián, köztük a Twitteren terjedő bojkottfelhívást megelőzte egy tavalyi bojkottkezdeményezés, amelyet az váltott ki, hogy a film főszereplője, Liu Jifei egy nyilatkozatában támogatta a hongkongi rendőrséget, amely fellépett a demokráciáért tüntetők ellen.