×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tildwa Swinton karneváli maszkban vette át a Arany Oroszlán-díjat

 

Életműdíjjal jutalmazták a színésznőt a Velencei Filmfesztiválon.

Csütörtökön mutatták be Pedro Almodóvar Oscar-díjas spanyol filmrendező Tilda Swintonnal forgatott rövidfilmjét a 77. Velencei Filmfesztiválon.

Tilda Swinton (Fotó: Getty Images)

Tilda Swintont, aki Almodóvar kisjátékfilmjének sztárja volt, Arany Oroszlán-életműdíjjal tüntették ki a szervezők Velencében. A ceremónia színpadán bevallotta, hogy nehezen találta a megfelelő köszönőszavakat, hogy háláját kifejezze.

Mint mondta, azt tudja elmesélni, mit jelent számára az, hogy ezen az estén a közönség előtt állhat a filmvászon előtt, és mit jelent, hogy filmet nézhet Velencében: "Tiszta örömöt". A színésznő nem mellesleg igazán sikkes összeállításban vette át az elismerést, elegáns fehér ruhájához egy pillangót idéző arany maszkot társított, ami ezúttal inkább a velencei karnevált idézte meg, és nem a pandémiát.

A rendező az eseményen hangsúlyozta: nagy szükség van rá, hogy a pandémia után a mozik újból megnyíljanak, és azt is elárulta, hogy egy westernen dolgozik.

Pedro Almodóvar (Fotó: Getty Images)

"Nagyon színes és drámai lesz" - nyilatkozta a 70 éves Almodóvar új filmjéről, és hozzátette, hogy az ő westernje más típusú lesz, mint Sergio Leone hatvanas években készült spagettiwesternjei.