×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már 79 éve együtt – itt él a világ legidősebb házaspárja

 

Az ecuadori pár bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is.

Az Ecuadorban élő 110 éves Julio Cesar Mora Tapia és a 104 éves Waldramina Maclovia Quinteros Reyes 79 éve fogadott örök hűséget egymásnak, és az idő múlásával kapcsolatuk csak erősödött.

Julio Cesar Mora Tapia és felesége, Waldramina Maclovia (Fotó: MTI/EPA/EFE/José Jacome)

Együtt megannyi boldog pillanatot éltek át, és persze hullámvölgyet is átvészeltek, mint minden házaspár. Ennyi éve tartó hűségük azonban világrekordnak számít, így ugyanis ők számítanak a világ legidősebb házaspárjának. Nevüket ezentúl a Guinness-rekordok könyve is jegyzi.

Julio 1910. március 10-én született, a Titanic elsüllyedése előtt, míg felesége, Waldramina 1915. október 16-án, vagyis mindketten szemtanúi lehettek a televíziózás kezdetének.

Fiatalkori fotóikon (Fotó: MTI/EPA/EFE/José Jacome)

A pár a tanári pályát választotta hivatásul, és szakmájukban is dolgoztak nyugdíjba vonulásukig. Öt gyermekük született, akik mind diplomások. A házaspár családja óriási, hiszen ma már 11 unokájuk, 21 dédunokájuk és 9 ükunokájuk van.

A pár számára mindig is a család volt a legfontosabb (Fotó: MTI/EPA/EFE/José Jacome)

Julio és Walramina úgy véli, hogy a család a legfontosabb dolog az életben, melynek alapjait a tiszteletre és a szeretetre kell építeni.