×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Meglepő tények, melyeket biztosan nem tudott a 30 éves Jennifer Lawrence-ről

 

Szombaton ünnepli születésnapját a színésznő, aki számára a nagy áttörést Az éhezők viadala hozta el.

Augusztus 15-én ünnepli harmincadik születésnapját Jennifer Lawrence Oscar-díjas amerikai filmszínésznő. Bár több mint tíz éve a legnagyobb sztárok között tartják nyilván a színésznőt, az Insider magazin összegyűjtött néhány érdekességet, amit talán Ön sem olvasott még róla.

Jennifer Lawrence amerikai színésznő Az éhezők viadala: A kiválasztott II. rész című filmjének világpremierjén (Fotó: MTI/AP/Michael Sohn)

  1. A Kentucky állambeli Louiseville-ben született Jennifer kibukott egyszer a középiskolából, tanulmányait pedig később sem folytatta. Lawrence 14 éves kora óta a színészi pályát hajtotta, magát pedig autodidakta módon képezte.
  2. 2007-ben az Alkonyat című film meghallgatására is elment Bella Swan szerepére, amelyet végül Kristen Stewart kapott meg.
  3. Az Apple online tárolószolgáltatása, az iCloud elleni kiterjedt hackertámadás nyomán meztelen fotói kikerültek a 4chan, a Reddit, a Twitter és a Tumblr közösségi fórumokra. Az esetet nem botránynak, hanem egyenesen nemi bűncselekménynek nevezte. Az elkövetők egyikét végül másfél év börtönre ítélték.
  4. A színésznő remek lovas hírében áll. Szüleivel gyerekként egy farmon élt, ahol a gyakorta olyan lóra kellett felülnie, mely még be sem volt törve.
  5. Jennifer születése kész csodának számított, hiszen apai ágon 50 év után ő az első lánygyermek. Jen talán épp ezért mindig is kissé fiús volt, szülei gyerekként nem is engedték meg neki, hogy lányokkal játsszon, mivel elég harcias tudott lenni.

A színésznő 2018-ban bejelentette, hogy szünetelteti karrierjét, azonban a tervek szerint idén New Yorkban forgat majd A nagy szépség rendezőjével, Paolo Sorrentinóval. A Mob Girl című film Arlyne Brickman igaz története alapján készül, aki egy maffiafőnök felesége volt, de az FBI informátora lett.

Új filmjében egy maffiafőnök feleségét alakítja majd (Fotó: MTI/EPA)

Filmjeinél csak szerelmi élete sokszínűbb. 2010-ben az X-Men forgatásán ismerkedett meg Nicholas Hoult angol színésszel, majd 2014-ben a Coldplay frontembere, Chris Martin csavarta el a fejét, miután Gwyneth Paltrow benyújtotta ellene a válókeresetet. 2016-ban Darren Aronofskyval randizott, ám 2019-ben végül Cooke Maroney műkereskedő felesége lett.