×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A kivillanó combok és mély dekoltázsok ideje lejárt Kambodzsában

 

A kihívó ruhadarabok betiltását tervezi a kormány.

A kambodzsai kormány a kulturális hagyományok védelme érdekében betiltaná a hölgyeknél a túl sokat mutató miniszoknyák, rövidnadrágok, és kihívó ruhák nyilvános viselését, valamint a férfiaknak megtiltaná, hogy pucér felsőtesttel jelenjenek meg a nyilvánosság előtt.

Kiűzné a miniszoknyákat és dekoltált ruhákat az nők gardróbjából a kambodzsai kormány (Fotó: MTI/EPA/Mak Remissa)

A reakció szinte azonnali volt a nők részéről, akik tömegesen kezdték el megosztani magukról a fürdőruhás fotóikat közösségi oldalaikon. A kormány tervének megakadályozása érdekében petíció is indult, melyet több tízezren írtak alá eddig, bár ennél vélhetően komolyabb kampányra lesz szükség.

Eng Chandy, a Nemek és Fejlődés Kambodzsában mozgalom programigazgatója úgy nyilatkozott a The Guardiannak, hogy a jogszabály bevezetése óriási hátralépést jelentene a helyi nők jogai számára.

Az országban így is komoly magatartási kódexnek kell megfelelnie a hölgyeknek, melyek nem leírt szabályok, ellenben az engedelmesség és a türelem, mint elvárás a nők felé, a nép sajátja.

A kormány az elmúlt években is többször kritizálta a színészek és énekesek túlságosan kihívó ruháit, áprilisban pedig odáig fajult egy Facebookos élő bejelentkezés néhány fiatal lány számára, hogy pornográfia vádjával fél év börtönbüntetést kaptak, amiért ruháikat kihívó módon reklámozták eladásra.