Kalapács alatt Tom Cruise Top Gunban viselt sisakja

 

Egy aukciósház közel 850 tételnyi hollywoodi féltörténeti relikviát árverez el augusztusban.

Tom Cruise amerikai filmsztár Maverick feliratú, Top Gunban viselt sisakjára is lehet licitálni egy augusztusi amerikai árverésen.

A Los Angeles-i és londoni székhelyű Prop Store aukciósház több mint 850 tételnyi hollywoodi féltörténeti relikviát árverez el augusztus 26-án és 27-én. A kincsek között lesz Alfred Hitchcock kamerája, melyet az 1958-as Szédülés című film forgatásakor használt. A tételek becsült ára 100 és 500 ezer dollár között mozog.

Feltehetően népszerű lesz az autó, melyet a Brad Pitt alakította Rick Dalton vezetett, amikor Leonardo DiCaprio sofőrjét játszotta Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjében.

A Prop Store-t 1998-ban alapította Stephen Lane neves gyűjtő, aki ma már több mint 2300 négyzetméteren tárolja hollywoodi filmes díszletekből és jelmezekből álló kollekcióját.

Az üzlet amerikai vezetője Brandon Alinger, aki 13 éve dolgozik az aukciósháznál, Star Wars- és Indiana Jones-szakértő. Tizenévesen Tunéziába utazott, hogy forgatási helyszíneket keressen fel és begyűjtse az évtizedekkel azelőtt otthagyott eredeti relikviákat.