Két hónappal elhalasztották a Golden Globe díjátadót

 

Csaknem két hónappal elhalasztották a 2021-es Golden Globe-gálát, amelyet január első vasárnapja helyett február 28-án, az ugyancsak elhalasztott Oscar-gála eredetileg tervezett időpontjában tartanak meg – közölte hétfőn a díjat odaítélő szervezet, a Hollywoodban dolgozó külföldi tudósítók egyesülete, a HFPA.

Az Oscar-díjak átadását már a múlt héten április 25-ikére halasztották, hogy időt adjanak az alkotóknak a koronavírus-járvány miatt március közepén félbeszakadt produkcióik befejezésére, azok széles nyilvánosság előtti bemutatására és a nevezés egyéb feltételeinek teljesítésére.

A hollywoodi filmes díjak szezonja hagyományosan a Golden Globe-díjesővel, az Oscar-díjak fő barométerével kezdődik, és a legrangosabb elismerések, az Oscarok átadásával zárul.

A HFPA már március végén bejelentette, hogy mivel a járvány miatt bezártak az amerikai mozik és le kellett állni a forgatásokkal, változtatnak a nevezési feltételeken, de hogy pontosan mely mozis és tévés produkciók pályázhatnak és milyen feltételekkel, határidőkkel, azt később közlik.

Az egyik Beverly Hills-i szálloda, a Beverly Hilton dísztermében tartandó, sorrendben 78. Golden Globe-gála házigazdája immár negyedik alkalommal Tina Fey és Amy Poehler komikus lesz. A díjátadót az NBC tévé közvetíti élőben.