×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egymillió dolláros felajánlást tett Elton John

 

Az énekes a HIV-fertőzöttekkel foglalkozó szervezetek támogatására hozott lépre egy alapot.

Elton John egymillió dolláros (336 millió forintos) sürgősségi alapot hozott létre olyan szervezetek támogatására, amelyek HIV-fertőzött és AIDS-es emberekkel foglalkoznak, hogy a koronavírus-járvány idején is tudjanak rajtuk segíteni.

A brit sztár elmondta, hogy a HIV-fertőzés ellen 30 éve küzdő Elton John AIDS Alapítványán keresztül juttatja el a pénzt a HIV-fertőzötteket és AIDS-eseket gondozó szervezetek fenntartására, mivel az egészségügyi szolgálatokat és intézményeket most nagyon leterheli a koronavírus-járvány.

“A gyógyszerek felírása, a tesztelés és a megelőző kezelés már nem olyan egyszerű, mint néhány héttel ezelőtt” – mutatott rá a 73 éves Elton John Los Angeles-i otthonában készített videoüzenetében, amelyet a hétvégén Twitteren hozott nyilvánosságra a kezdeményezésről.

A koronavírus a szakértők szerint a gyógyszeresen kezelt HIV-pozitív emberekre nem jelent ugyan különös fenyegetést, ám fokozott egészségügyi kockázatnak vannak kitéve a meggyengült immunrendszerű emberek vagy azok, akik nincsenek tisztában HIV-fertőzöttségükkel.