Elon Musk több mint ezer lélegeztetőgépet adományozott a kórházaknak

 

Hamarosan pedig cége is beszáll a gyártásba, sőt, maszkokat is készíteni fognak.

Azok után, hogy beszámoltunk arról, hogy Elon Musk, a Tesla és az SpaceX vezérigazgatója gyárait átalakítja lélegeztetőgépek előállítására, ha az eszközből hiány keletkezne a koronavírus-járvány miatt, máris 1255 darab műszert adományozott a kaliforniai kórházaknak – számolt be róla a Just Jared.

Elon Musk (MTI/EPA/Ben MacMahon)

Persze a gyártósorokat még nem állították át ilyen gyorsan, Musk Kínából vásárolta a Philips és Medtronic gyártmányú gépeket, melyeket kedden Gavin Newsom, kaliforniai kormányzó is megköszönt azóta az üzletembernek sajtótájékoztatóján.

Musk egyébként azt is megígérne, hogy segítséget nyújt N95-ös orvosi maszkok előállításában is.

A lélegeztetőgépek kulcsszerepet játszanak a légzőszervi betegségek, például a Covid–19 kezelésében. A szakértők korábban arra figyelmeztettek, hogy az Egyesült Államokban a következő hónapokban hiány léphet fel a kritikus felszerelésekből, mivel a koronavírus-járvány egyre szélesebb körben terjed.

Az egyik szakértő becslése szerint a koronavírus-járvány következtében körülbelül egymillió amerikainak lehet majd szüksége az eszközre az életben maradáshoz, ezzel próbára téve az ország forrásait, még akkor is, ha az esetek közt nem lesz átfedés.