Ingyen pizzát biztosít az egészségügyi dolgozóknak Kásás Tamás étterme

 

A magyar sport is összefogott, hogy a lehető legtöbb segítséget nyújtsa azoknak, akik most a frontvonalban próbálnak helytállni.

A nemzetközi példát követve több magyar sportoló, illetve klub is csatlakozott a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez.

Az egészségügyet segíti Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, akinek étterme ugyan zárva tart, de csütörtöktől napi 200 pizzát szállít számos budapesti kórházba az ott dolgozók részére, térítésmentesen.

“Szeretnénk elismerésünket és tiszteletünket kifejezni az egészségügyben dolgozók felé” – olvasható az étterem Facebookon közzétett írásában.

A Bajnokok Ligájában negyeddöntős RB Leipzig labdarúgócsapatának válogatott kapusa, Gulácsi Péter ötmillió forinttal támogatja a Szent László Kórház Infektológiai és Intenzív osztályának alapítványát.

“Elképesztő hálával tartozunk azoknak az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak, egészségügyi dolgozóknak, akik a frontvonalon harcolnak értünk” – írta a 29 éves futballista.

A magyar klubok közül elsőként a Ferencváros nyújtott támogatást: “az FTC vezetői és munkatársai, valamint labdarúgói, az első csapat edzői, továbbá a szakmai stáb tagjai 15 millió forintot ajánlanak fel a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak”.