Egy évvel elhalasztják a Halálos iramban 9 bemutatóját

 

Jövő áprilisig kell várni az újabb autós hajszára.

A Universal Pictures filmstúdió csütörtökön bejelentette, hogy egy évvel elhalasztja a Halálos iramban 9. részének bemutatóját, amelyet így csak 2021-ben tartanak meg.

Bár a stúdió ezt nem közölte, a halasztás mögött nyilvánvalóan a koronavírus-járvány áll, amely máris jelentős hatással van a globális filmiparra.

A járvány miatt Kínában, Olaszországban és számos más országban zártak be mozikat, és a filmek vörös szőnyeges bemutatói is egyre-másra maradnak el.

Az F9 című Halálos iramban-epizód Vin Diesel főszereplésével eredetileg 2020 májusában debütált volna a filmvásznon, ám a Universal most 2021. április 2-ra tolta a premiert.

A Paramount Pictures ugyancsak csütörtökön jelentette be, hogy Hang nélkül 2. című horrorjának forgalmazását, amelyet március 18-tól játszottak volna a mozik, határozatlan időre elhalasztja.

"A világban körülöttünk zajló, és folyton változó körülmények miatt nyilvánvalóan nem most van az ideje a bemutatónak" - írta John Krasinski, a film rendezője egy Instagram-bejegyzésben.

A múlt héten a Nincs idő meghalni című Bond-film áprilisi bemutatóját csúsztatták el novemberre a producerek és a filmet gyártó stúdiók. A Nyúl Péter 2. című produkció premierjét pedig márciusról augusztusra tolták el.