Előállították a hamis útlevéllel utazó Ronaldinhót

 

Ronaldinho útlevelét 2018-ban bevonták, így paraguayi keltezésű papírokkal hagyta el Brazíliát.

Hamis útlevél használata miatt Paraguayban előállították Ronaldinhót, a brazilok aranylabdás labdarúgóját.

A 39 éves, világbajnok játékos a vád szerint hamis dokumentumokkal lépett be a dél-amerikai országba. Őt és testvérét, Robertót egy hotelben állították elő. Helyi lapértesülés szerint a testvérpár nevére szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk.

Federico Delfino ügyész a csütörtöki meghallgatás utáni sajtótájékoztatón közölte: a testvérpár brazil útlevelekkel hagyta el Sao Paulót, a paraguayiakat pedig saját elmondásuk alapján "ajándékba kapták, amikor leszálltak a repülőről".

"Az előzetes vizsgálat megállapította, az útleveleken szereplő számok más személyekhez tartoznak" - jelentette ki Delfino. Hozzátette, a hatóságok a dokumentumok mellett a testvérpár mobiltelefonjait is lefoglalták.

A brazil hatóságok 2018 végén vonták be Ronaldinho útlevelét, aki nem fizetett be egy 2,5 millió dolláros bírságot. Ezt a brazil média szerint azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen álló tó partján.

A korábbi sztárlabdarúgó egy kaszinótulajdonos meghívására érkezett Paraguayba, ahol egy gyermekeknek szóló jótékonysági programon venne részt.