Jane Austen-karakterként kezdett élni az új Emma főhősnője

 

Anya Taylor-Joy így készítette fel magát a szerepre.

Hamarosan nálunk is a mozikba kerül az Emma új adaptációja, amely Jane Austen talán legnépszerűbb regényéből készült, és nagyon kedvező fogadtatásban részesült a közönség és a kritika részéről.

A címszereplő a 23 éves Anya Taylor-Joy, akit Hollywood egyik legnagyobb ígéretének tartanak. Sajátos módon készült fel a szerepre.

„Elkezdtem Emmaként élni – mesélte a színésznő a Vox.com-nak. – Úgy képzeltem el, hogy Emma a saját különbejáratú filmje főszereplőjének képzeli magát, ahol körülötte forog minden, és mindig az történik, amit ő akar. Aztán beüt a katasztrófa, mert hirtelen kiderül számára, hogy az élet nem ilyen, más törvények érvényesülnek. Ugyanakkor ez egy vígjáték, és nagyon élveztem, hogy egészen jól helytállok benne. Megnéztem párszor Howard Hawks klasszikus 1938-as filmjét, a Párducbébit, mert a rendezőnk, Autumn De Wilde azt szerette volna, hogy olyasfajta merész bohózati stílusban játsszunk.”

„Azt hiszem, akkor lettem igazi Emma, amikor fölvettem a pontosan rám szabott kosztümöket – folytatja a színésznő. – Lett egy nagyon különleges kabátom, aminek egészen fantasztikus a háta. Kitaláltam, hogy Emma szeret a válla fölött hátranézve beszélni, mert nem tud betelni a gyönyörű kabátjával.”